مرکز تخصصی حفظ قرآن

مراکز تخصصی شبانه‌روزی حفظ قرآن به عنوان بزرگ‌ترین شبکه حفظ تخصصی قرآن با مشکلات مالی متعددی روبرو است و شاید درصورت نرسیدن کمک، برخی از آنها با مشکلات متعدد روبرو شوند.

به گزارش مشرق،‌ مراکز تخصصی حفظ قرآن مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) باتوجه به شبانه‌روزی بودن، با مشکلات متعدد مالی مواجه هستند.مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) از مؤسسات موفق در تربیت حافظ قرآن کریم است که با راه‌اندازی چندین مرکز تخصصی حفظ شبانه‌روزی قرآن و همچنین گسترش شعب در سراسر کشور در این زمینه گام‌های مهم و مؤثری برداشته است.

بیشتر بخوانید:

شرکت ۱۵ میلیون نفر در طرح ملی قرآنی ۱۴۵۱

راه‌اندازی 10 مرکز تخصصی و شبانه‌روزی حفظ قرآن از جمله برنامه‌های موفق در زمینه حفظ قرآن است که این مراکز در استان‌های فارس، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، تهران، قم، همدان و خوزستان راه‌اندازی شده و مراکز دیگری هم در حال راه‌اندازی است. البته این مراکز جدا از 150 شعبه مؤسسه بیت‌الاحزان است که در استان‌های مختلف به ارائه خدمات قرآنی می‌پردازند.

حال این مراکز تخصصی شبانه‌روزی حفظ به عنوان بزرگ‌ترین شبکه حفظ تخصصی قرآن با مشکلات مالی متعددی روبرو است و شاید درصورت نرسیدن کمک، برخی از آنها با مشکلات متعدد روبرو شوند.

در ادامه این گزارش قصد داریم به صورت اجمالی به معرفی مراکز تخصصی حفظ قرآن بیت‌الاحزان بپردازیم.

175 قرآن‌آموز در مراکز تخصصی حفظ شبانه‌روزی یکساله قرآن بیت‌الاحزان حضور دارند که با گذراندن آزمون ورودی و مصاحبه به دوره آزمایشی راه یافته و هم‌اکنون به صورت شبانه‌روزی مشغول حفظ آیات الهی هستند. این افراد از میان صدها داوطلب انتخاب شده و در این زمینه کاملاً مستعد هستند.

با گذر دوره تخصصی حفظ شبانه‌روزی قرآن از نیمه قرآن‌آموزان هم به صورت واحد و در همه مراکز حفظ 15 جزء قرآن را به پایان رسانده و با این روند تا پایان دوره که تیرماه سال آینده خواهد بود حفظ کل قرآن را به پایان می‌رسانند.

از 175 شرکت‌کننده در مراکز حفظ 25 نفر خارجی هستند که از کشورهای چین، عراق، هند و پاکستان حضور دارند و از این میان چهار شرکت‌کننده بانو از کشور عراق در مرکز حفظ زینبیه(س) شهرستان استهبان حضور دارند. 150 شرکت‌کننده هم از کشورمان در مراکز حضور دارند که از 27 استان هستند.

بیشتر بخوانید:

روحانی:‏ قاریان ایرانی سرداران تبلیغ اسلام حقیقی و ‏رحمانی هستند

یکی از کارهای ابتکاری مؤسسه درخصوص حفظ قرآن راه‌اندازی حوزه‌های علمیه حفظ محور است که طلاب در کنار پرداختن به علوم دینی به حفظ آیات الهی هم می‌پردازند. 40 طلبه باحضور در حوزه حفظ محور مشغول فراگیری علوم دینی و حفظ آیات الهی هستند که 15 طلبه پایه دو و 25 طلبه پایه اول هستند، البته این افراد طی دو سال و بیشتر کل قرآن را حفظ خواهند کرد.

از جمله مشکلاتی که مانع گسترش مراکز شبانه‌روزی حفظ قرآن کریم شده است تأمین هزینه‌های قرآن‌آموزان است که حجت‌الاسلام شاهسونی مدیر مؤسسه در این خصوص می‌گوید: به طور میانگین هر قرآن‌آموز حاضر در مراکز شبانه‌روزی ماهانه 700 هزار تا 1 میلیون تومان هزینه دارد. باتوجه به شبانه‌روزی بودن مراکز، باید روزانه سه وعده غذا برای قرآن‌آموزان تهیه شود که با همه صرفه‌جویی‌ها و طبخ غذا در محل، سه وعده غذا 15 هزار تومان هزینه دارد که باتوجه به حضور 215 نفر در این مراکز روزانه 32 میلیون تومان برای غذای قرآن‌آموزان هزینه می‌شود.

به جز هزینه غذا 48 نفر هم به عنوان مربی و کادر اجرایی در مراکز مشغول کار هستند که اگر حداقل ماهی یک میلیون تومان حقوق برای آنها درنظر گرفته شود باید در ماه 48 میلیون تومان حقوق به آنها پرداخت شود، البته این مبلغ حداقلی از دستمزد است و باید هزینه بیمه این عزیزان را هم به آن اضافه کرد.

به هرحال همان طور که گفته شد هر قرآن‌آموز در ماه 700 هزار تا 1 میلیون تومان هزینه دارد که البته ماهانه 150 تا 200 هزار تومان از هزینه‌ها را خود قرآن‌آموزان پرداخت می‌کنند اما این مبلغ بسیار ناچیز است و کمک‌های مسئولان و خیران در این زمینه بسیار راه‌گشا است.

مراکز تخصصی حفظ قرآن بیت‌الاحزان با تربیت سالانه حدود 200 حافظ کل قرآن به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای مردمی در این راستا به شمار می‌روند و گسترش این مراکز در همه استان‌ها و شهرهای بزرگ گام مهمی برای تحقق خواست رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن است.

حال این مراکز برای گذران امور روزانه دچار مشکلات متعدد مالی هستند و شاید همین امر سبب شده گسترش آنها به نوعی متوقف و برخی از مراکز فعال دچار مشکل شوند. این درحالی است که افقی که مؤسسه برای مراکز شبانه‌روزی حفظ قرآن ترسیم کرده گسترش آن به همه شهرهای کشور است اما به دلیل عدم حمایت کافی ۱۰ مرکزی که با زحمات فراوان راه‌اندازی شده‌اند هم برای گذران امور با مشکلات فراوان روبرو هستند.

امید است خیران نیک‌اندیش و مسئولان فرهنگی کشور بانگاهی درست به اهمیت فعالیت‌های قرآنی و ضرورت ترویج آن به این گفته رهبر معظم انقلاب مبنی بر راهبردی بودن این فعالیت‌ها بیشتر توجه کرده و با ترویج فرهنگ قرآن کریم در جامعه به دنبال رفع مشکلات و آسیب‌ها باشند.

عموم خیران می‌توانند با مراجعه به سایت مؤسسه بیت‌الاحزان به نشانی www.beytolahzan.ir جهت کمک به این مراکز اقدام کنند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس